Mieszanka paszowa uzupełniająca EQUINOX GASTRO to wyjątkowe połączenie naturalnego prebiotyku, drożdży z gatunkuYarrowia lipolytica, o wysokiej zawartości mannanów i betaglukanów, aminokwasów egzogennych, witamin, mikro i makroelementów oraz bioestrów kwasów tłuszczowych omega-3,6. Wzbogacona o kluczowe dla zdrowia układu pokarmowego fitobiotyki. Rokitnik, wspomaga regenerację błony śluzowej, wspiera prawidłową pracę dwunastnicy i żołądka oraz działa regenerująco na układ jelitowy. Mięta pieprzowa i koper włoski łagodzą skurcze mięśni gładkich żołądka i jelit, pomagają ograniczać wzdęcia oraz redukują dyskomfort w jamie brzusznej. Preparat wspiera także rozwój naturalnej mikroflory jelitowej oraz wykazuje działania protekcyjne na błony układu pokarmowego.
Skład: Materiał paszowy: drożdże paszoweYarrowia lipolytica, bioestry kwasów tłuszczowych omega-3,6 pochodzące z oleju: lnianego, z ogórecznika, z wiesiołka i czarnej porzeczki, rokitnik owoc mielony (Hippophaerhamnoides), węglan wapnia, mięta (Mentha L.), koper włoski (Foeniculum vulgare);
Dodatek paszowy (w kg): aromat: 1000 mg
Stosowanie: 8 g/100 kg masy ciała/dzień (40 g/koń 500 kg m.c./dzień)
Składniki
Składniki analityczne: |
Białko surowe |
35,3% |
Tłuszcz surowy |
15,6% |
Włókno surowe |
4,16% |
Sucha masa |
95% |
Popiół surowy |
15,2% |
|
|
Witaminy: |
B12 (cyjanokobalamina) |
10,08 μg/kg |
B2 (ryboflawina) |
23,70 mg/kg |
B3 (nikotynamid) |
203,60 mg/kg |
B5 (kwas pantotenowy) |
67,20 mg/kg |
B4 (cholina) |
3235,2 mg/kg |
|
|
Makroelementy: |
Wapń |
38,99 g/kg |
Fosfor |
15,83 g/kg |
Magnez |
1,46 g/kg |
Sód |
2,74 g/kg |
|
|
Mikroelementy: |
Żelazo |
50,38 mg/kg |
Miedź |
21,64 mg/kg |
Cynk |
206,25 mg/kg |
Mangan |
12,27 mg/kg |
|
|
Aminokwasy: |
Lizyna |
22,03 g/kg |
Metionina |
3,77 g/kg |
Treonina |
17,35 g/kg |
Cystyna |
2,56 g/kg |
Seryna |
18,60 g/kg |
Prolina |
11,12 g/kg |
Glicyna |
12,67 g/kg |
Alanina |
21,23 g/kg |
Walina |
16,85 g/kg |
Leucyna |
20,35 g/kg |
Izoleucyna |
15,9 g/kg |
Tyrozyna |
10,98 g/kg |
Fenyloalanina |
12,6 g/kg |
Histydyna |
5,66 g/kg |
Arginina |
14,28 g/kg |
Kwas asparaginowy |
28,37 g/kg |
Kwas glutaminowy |
40,44 g/kg |
|
|
Estry kwasów tłuszczowych Omega 3/-6/-9: |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe |
29,8 g/kg |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe |
83,4 g/kg |
Suma Omega-3 |
60,7 g/kg |
Suma Omega-6 |
22,7 g/kg |